KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

SMAAK- EN KOOKLESSEN BASISSCHOLEN DEN HAAG

september 24, 2018 @ 8:00 am - oktober 4, 2018 @ 5:00 pm

De landelijke Week van de Smaak wordt georganiseerd om gezonde en eerlijke voeding onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Daarbij staan begrippen als ambachtelijk, seizoensgebonden, duurzaam en streekgebonden hoog op de lijst. Het verbindende element tussen deze begrippen is smaak.

Elf jaar geleden is de Hof van Wouw in het kader van deze Week van de Smaak gestart met smaak- en kooklessen. Het gaat hier om voedingslessen rondom het thema smaak voor de groepen 7 en 8 van de Haagse basisscholen. KopOp! Coaching is voor het vierde jaar als docent aan dit mooie project verbonden. Samen met een collega docent en een groot team van vrijwilligers verzorgt zij de inhoud en uitvoering van de lessen op een prachtige historische locatie in de Haagse binnenstad. Waarbij gebruik wordt gemaakt van seizoengebonden producten uit de biologische moestuin en de historische kas.

We bieden twee programma’s aan.

Groep 7: Smaakles van 24 t/m 28 september 2018

Voor groep 7 hebben is de “Smaakles” ontwikkeld, waarbij we vooral de zintuigen van de kinderen aan het werk zetten om te ervaren hoe smaak zich bepaalt. Na een korte theorieles gaan de kinderen praktisch aan de gang met proefjes. We laten letterlijk en figuurlijk de zintuigen ‘prikkelen’ waardoor de kinderen op een leuke manier meer leren over de relatie tussen hun zintuigen en smaak.

 

Groep 8: Kookles van 1 t/m 5 oktober 2018

Voor groep 8 is er de “Kookles”, waarbij we het thema “Waar komt ons eten vandaan” behandelen.  We staan stil bij vragen zoals Komt het van dichtbij of ver? Hoe is het hier gekomen? Hoe is het geteeld? Met gif en bestrijdingsmiddelen of juist niet? Welke bewerkingen heeft het ondergaan? En hoe hebben de dieren geleefd? Moesten er kinderen werken voor jouw eten? Begrippen als biologisch, fair trade en seizoensgebonden worden uitgelegd. De leerlingen krijgen eerst een interactieve intro op het thema. Daarna mogen ze zelf kijken in de tuin wat er zoal groeit en vervolgens groenten en kruiden oogsten om mee te gaan koken. En daarna lekker met de hele klas alle gerechten proeven.

Meer weten over dit project of je school aanmelden? Klik dan hier.

Ben je een school, kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang en zou je meer willen doen met het thema gezonde voeding? KopOp! Coaching verzorgt maatwerk voedingslessen, workshops voor ouders en pedagogisch medewerkers of kan meedenken en advies uitbrengen over het voedingsbeleid van uw organisatie. Neem dan vrijblijvend via dit formulier contact op of bel met 06-55 323 669.

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Gegevens

Begin:
september 24, 2018 @ 8:00 am
Einde:
oktober 4, 2018 @ 5:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
www.hofvanwouw.nl

Organisator

Hof van Wouw
Website:
www.hofvanwouw.nl