KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
aug 18, 2016

BONENSOEP MET ZOETE AARDAPPEL EN PAKSOI

Paksoi in soep, is dat lekker? Ja inmiddels weet ik dat dat zo is. Regelmatig zit er paksoi in mijn groentenpakket van Kievit dat ik wekelijks aan huis ontvang. Paksoi staat niet echt bovenaan op mijn lijstje van favoriete groenten. Maar daarom word ik steeds creatiever om er recepten mee te maken waarin ik de smaak van de paksoi niet zo overheersend vind. Dat resulteerde deze keer in deze vullende bonensoep.

bonensoep

Zeker de combinatie van paksoi en zoete aardappel bleek een succes. De zoete aardappel vlakt de bittere smaak van paksoi wat af. Op de foto zie je ook de enorme courgette uit mijn vaders moestuin. De helft gebruikte ik ook in dit recept. De andere helft ging in de courgette-pannenkoeken.  Mijn vader heeft het moestuinieren ontdekt en daar zijn wij hier natuurlijke reuze blij mee. Elke week brengt ie met trots een tasje mee uit het Brabantse land. Inmiddels hebben we al heerlijke onbespoten aardappels, uien, bietjes, pompoenen, komkommers en dus deze enorme courgettes mogen oppeuzelen. Genoeg groenten dus op mee te experimenteren en nieuwe gerechten te bedenken. Dat levert de lekkerste maaltijden op, al mislukt er natuurlijk ook regelmatig wat. Maar niet deze soep, vandaar dat ik het recept met jullie deel.

ingrediënten bonensoep

 

BONENSOEP MET ZOETE AARDAPPEL EN PAKSOI

Ingrediënten

  • 1 paksoi
  • 1 zoete aardappel
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 1 blik limabonen, 400 gram
  •  2 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 liter groentenbouillon, of 1 liter water met bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • peper & zout
  • kokosolie

Bereidingswijze

Was de courgette, paksoi en de zoete aardappel. Pel en snipper de ui.

Snijdt vervolgens de courgette en zoete aardappel in kleine blokjes. Doe het zelfde met de stelen van de paksoi. Leg de bladeren apart.

Verhit een soeppan en doe daar de kokosolie in. Voeg de blokjes ui, paksoi en courgette toe en smoor deze. Voeg daarbij het paprikapoeder, komijnpoeder en het citroengras toe. Wanneer de groenten zacht zijn geworden, voeg dan de bouillon toe.

Breng het geheel aan de kook. Daarna kun je de blokjes zoete aardappel toevoegen en laat het geheel zo’n 15 minuten koken totdat de blokjes zacht geworden zijn.

Tenslotte voeg je de in reepjes gesneden bladeren van de paksoi en het afgegoten blik limabonen toe.

Eet smakelijk!

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.