KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
aug 4, 2014

BOSBESSEN-MUFFINS

De Amerikanen zijn de uitvinder van de muffin. Dit zijn heerlijke kleine cakejes die heerlijk zijn bij een bakkie of koffie, maar ook zo uit het vuistje super lekker zijn. De bosbessen-muffin is dé klassieker onder de muffins.

bosbessenmuffins

Bosbessen-muffins zonder geraffineerde suikers

In tegenstelling tot de Amerikanen die het beslag met olie maken, gebruiken we in dit recept (bio) roomboter. Tevens gaat er speltmeel in de muffins waardoor ze tarwevrij zijn. En ze bevatten ook nog eens geen geraffineerde suikers, omdat ze gebakken worden met palm- of kokosbloesemsuiker.

BOSBESSENMUFFINS

Ingrediënten

  • 225 gr zachte roomboter
  • 100 gr palm of kokosbloesemsuiker
  • 4 eieren
  • 250 gr volkoren speltmeel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje (hymalaya of keltisch) zout
  • 3 el citroen sap
  • 200 gr blauwe bessen

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180C. Mixt de boter, suiker en de eieren door elkaar. Meng in een andere schaal het volkoren speltmeel, het bakpoeder en het zout. Voeg vervolgens het meelmengsel beetje bij beetje bij het eimengsel. Roer tenslotte het citroensap erdoorheen.

Spatel tenslotte de bessen erdoor heen. Vul de vormpjes en bak ze voor 25 min in de oven. Eet smakelijk!


Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.