KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
feb 27, 2015

BROCCOLI-PESTO

Al eerder deelde ik een recept voor pesto, namelijk deze pesto met rucola. Ik ben en blijf namelijk een enorme fan van deze ‘saus’. Ik vind het heerlijk om nieuwe variaties te bedenken op de basis van basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

BROCCOLI-PESTO

BROCCOLI-PESTO

Broccoli in plaats van basilicum?

Bij pesto gaat het altijd om een combinatie van een kruid of groente met noten en olie. Naast de klassieker met basilicum kun je natuurlijk ook rucola of spinazie gebruiken. Maar ik zag op de instagram van Dayenne’s Foodblog ook een idee met broccoli voorbij komen. Dat heb ik onthouden en toen ik van de week broccoli in mijn groentepakketje vond, besloot ik dit ook te gaan proberen.

Kidsproof food

Ik vind pesto sowieso ideaal om te gebruiken omdat het allereerst smaakvol is en je gerecht echt een boost geeft. Maar daarnaast is het een hele makkelijke manier om extra groenten in je gerecht verwerken. Nu is het eten van groenten inmiddels mijn eerste natuur geworden, maar met kleine lastige eters aan tafel kan het altijd handig zijn om sauzen te maken die groenten bevatten. Nu ben ik niet zo voor het echt ‘verstoppen’ van groenten. Vertel je kids gewoon wat je in de saus gestopt hebt, of nog leuker neem ze mee de keuken in en laat ze helpen om deze pesto te maken. Een staafmixer met een klein hakmolentje is ideaal voor de kleine kokkies in de keuken. En misschien kun je het wat minder heftig maken, door een teentje knoflook minder te nemen ;-).

Ik heb met deze broccoli-pesto uiteindelijk dit Pasta Pesto recept gemaakt. En het restje nam ik de volgende dag op een rijstwafel, heerlijk met een tomaatje en wat komkommer erboven op.

BROCCOLI-PESTO

Ingrediënten

  • 1 kleine stronk broccoli (alleen de roosjes), stronk kun je ook gebruiken voor deze soep
  • 2 handjes pecorino (schapenkaas)
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje citroensap
  • extra virgin olijfolie

Bereidingswijze
Verdeel de broccoli in roosjes en stoom deze voor 5 minuten. Zet een droge koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten totdat ze een lekker bruin kleurtje krijgen. Let op dat ze niet verbranden! Meng alle ingrediënten in je keukenmachine, behalve de olijfolie, door elkaar. Giet er vervolgens steeds kleine beetjes olijfolie bij totdat de pesto voor jou de gewenste dikte heeft. Eet smakelijk!

Tip: in een glazen potje kun je de pesto een maand in de koelkast bewaren, als je maar zorgt dat het geheel goed onder een laagje olie staat.

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EEN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE(RE) LEEFSTIJL!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *