KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
mrt 26, 2015

CHOCOLADETAART (glutenvrij, suikervrij, no-bake)

We vierden afgelopen week de derde verjaardag van mijn zoontje. Het was zelfs twee dagen feest! Op zijn verjaardag ging hij naar de kinderopvang waar hij natuurlijk ook mocht trakteren. Dat deed hij met deze voertuigenkoekjes. De dag van tevoren vierden we het verjaardagsfeestje samen met familie en vrienden en dat deden we natuurlijk mét taart. Op zijn verzoek bakte mama deze appeltaart. Drie kaarsjes en vlaggetjes erin en deze appeltaart was kinderverjaardag proef. Maar omdat we behoorlijk wat visite kregen was een taart niet voldoende en kwam er dus ook deze chocoladetaart op tafel.

CHOCOLADETAART

Ik kies er op feestjes graag voor om mijn gasten mijn eigen creaties voor te zetten. Omdat ik dan weet van voor ingrediënten erin zitten. En ik vind het ook leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Omdat de peuter dol is op chocolade en pindakaas besloot ik deze ingrediënten als uitgangspunt te gebruiken om een nieuwe creatie voor zijn verjaardagsfeestje te maken.

Als hij bij de gasten in de smaak zou vallen, dan liet ik op Facebook al weten dat ik het recept ook met jullie zou delen. Hij is dus goedgekeurd. Het fijne is dat je deze taart niet in de oven hoeft. Ideaal als je niet over een oven beschikt ;-). Maar daarnaast blijft hij een paar dagen goed in de koelkast, is hij gezoet met alleen natuurlijke suikers en bestaat verder uit enkel pure ingrediënten. Zeker een topper waar je met een gerust hart van kunt genieten!

STUKJE CHOCOLADETAART

 

CHOCOLADETAART

Ingrediënten

  • 1 cup pecannoten (ongezouten en ongebrand)
  • 1 cup cashewnoten (ongezouten en ongebrand)
  • 4 verse dadels
  • 10 el amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1 snuf keltisch zout
  • 1 el gesmolten extra virgin kokosolie
  • 1 avocado
  • 2 rijpe bananen
  • 1 vanillestokje
  • 8 el rauwe cacao
  • 150 gram suikervrije pindakaas, ik gebruikte deze crunchy variant van Body&Fitshop
  • 50 gram (suikervrije) 85 % chocolade
  • 2 el cacaonibs (optioneel)

Bereidingswijze
We beginnen met het maken van de bodem. Bedek een bakvorm met bakpapier. Zo krijg je de taart er makkelijk uit. Ontpit de dadels. Doe de pecannoten, cashewnoten, dadels, kaneel en snuf zout in de keukenmachine. Maal de ingrediënten fijn totdat er een deegbal ontstaat.

Voeg daarna 4 el amandelmelk toe en maak zo het deeg wat zachter. Haal het deeg daarna uit de machine en verdeel het over de bodem van je bakvorm. Afhankelijk van de grote van je springvorm (ik gebruikte er een van 26 cm), kun je ook een opstaat randje maken.

Maak je keukenmachine daarna schoon. Dan kun je aan de slag met de vulling. Smelt au-bain-marie de kokosolie. Prak de rijpe bananen op een schoteltje.

Doe de pindakaas, samen met de bananen, avocado en cacao in de keukenmachine en meng tot een stevig mengsel. Voeg daarna 6 el amandelmelk en het merg van een vanillestokje toe. Meng het geheel nog even kort door. Schep de vulling bovenop de bodem in je bakvorm

Rasp de pure chocolade fijn en strooi deze over de vullling. Ik deed er ook nog extra cacaonibs overheen. En dan is je chocoladetaart klaar. Je maakt hem nog lekkerder door hem een paar uur in de koelkast te zetten. Je kunt de taart ook invriezen en hem dan per portie op eten (als je geen feestje te vieren hebt ;-)). Laat de taart dan eerst in de vriezer hard worden en snijdt hem dan in stukjes. Vries je de taart in, haal hem dan een half uur vantevoren uit de vriezer en ontdooi hem voordat je hem opsmikkelt. Wat je ook kiest: eet smakelijk!

WIL JIJ ALS DRUKKE MAMA MEER INSPIRATIE VOOR EEN GEZOND GEWICHT EN EEN ENERGIEK LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.