KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
jan 30, 2015

GROENTENTAARTJE

Ik kondigde het een paar dagen geleden op instagram al aan dat ik het recept van deze groentenpizza zou delen. Maar eigenlijk is het niet echt een pizza. Ok het is rond, maar daar houdt de gelijkenis eigenlijk wel op. Want het heeft geen krokante bodem en dat is toch eigenlijk wel wat bij een pizza hoort. Ik heb dus gekozen voor een groentenplaattaartje. De volgende keer maak ik hem namelijk in een vierkant bakblik zodat je niet die misleidende vorm krijgt.

Keukenexperimenten
Groententaartje

GROENTENTAARTJE

Misschien herken je het wel dat je de keuken in duikt en dat je een recept probeert te maken en dat het niet helemaal wordt wat je ervan verwacht, maar dat het eindresultaat wel dusdanig lekker is dat je het met smaak opeet. Dat gebeurde mij dus ook. Eigenlijk was ik van plan om een groentetaart te maken in mijn quichevorm, het beslag bleek echter niet voldoende om hem heel goed hoog te vullen. Vandaar het wat platte eindresultaat. Zoals gezegd was de smaak er niet minder om. Dit groententaartje is super lekker als lunchgerecht en ook voor het diner misstaat ie niet met een lekkere salade erbij.

Honingtomaten

Wel leuk om te vermelden is dat ik in dit recept honingtomaten gebruikte. Deze kreeg ik in mijn goodiebag na een bezoek aan Looije tomaten . Een tomatenteler uit Naaldwijk die van honingtomaten een merk heeft weten te maken. Deze honingtomaat is exclusief verkrijgbaar bij de groentespeciaalzaak en het is een bijzonder ras, namelijk de picolo tomaat die slechts door een aantal telers in Europa geteeld mag worden. Enkel de beste tomaten worden geselecteerd om de naam honingtomaat te mogen dragen. Ik kan je zeggen ze smaken zoals ze klinken, heerlijk zoet.

GROENTENTAARTJE

Ingrediƫnten:

  • 1 steel prei
  • 1 rode ui
  • 7 honingtomaten (of andere cherry-tomaatjes)
  • 1Ā puntpaprika
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 100 gr schapenfeta
  • 3 eieren
  • 3 el amandelmeel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 C. Was de prei en snijdt deze in kleine ringetjes. Pel en snipper de ui. Was ook de tomaten en de puntpaprika. Halveer de tomaatjes. Ontdoe de paprika van de zaadlijst en snijdt de paprika in kleine blokjes.

Bekleed een quichevorm of een klein bakblik met bakpapier. Leg op de bodem vervolgens de fijngesneden groenten. Klop in een schaaltje de eieren los en voeg daar vervolgens het amandelmeel aan toe. Roer er daarna het kerriepoeder en het komijnzaad doorheen. Schenk het eier-deegmengsel over de groenten heen. Zorg ervoor dat de hele bodem en alle groenten goed bedekt zijn.

Verkruimel de feta en verdeel deze over de inhoud van de quichevorm heen. Schuif de vorm vervolgens voor 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EEN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE(RE) LEEFSTIJL!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.