KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
mei 29, 2015

HAVERMOUT-CRANBERRY BISCUITS

Het wordt steeds duidelijker dat we met zijn allen veel te veel suiker binnenkrijgen. Dat komt omdat onze supermarkt vol ligt met bewerkte ‘voeding’ waarin vaak ook suiker verstopt zit. Snappen we allemaal nog wel dat er in snoep of zoete koek suiker zit, ook aan onze vleeswaren, gerookte vis en allerlei zuivelproducten wordt suiker toegevoegd. Helaas is dat ook bij de speciale ‘kindervoeding’ het geval. Vele ouders zijn niet goed op de hoogte van deze verstopte suikers in kindervoeding. Terwijl een té veel aan suiker niet goed voor je is, met mogelijk allerlei vervelende gevolgen voor je lichaam. Daarom schreef ik al eerder een post over de gevaren van suiker. Om te voorkomen dat je teveel geraffineerde suikers binnenkrijgt, kun je beter zelf koekjes maken zoals deze havermout-cranberry biscuits.

havermout cranberry biscuits

Weet wat je eet: maak het liever zelf

Door het zelf te maken weet je veel beter wat jij en je kind binnenkrijgen. Het is een goed alternatief voor al die kant- en klare (kinder)koekjes die je in de winkel ziet liggen. Naast suiker zijn daarvoor ook nog slechte transvetten en allerlei E-nummers aan toegevoegd om het lang houdbaar te maken. Het zelf maken is niet alleen beter, maar ook erg leuk om samen te doen. Deze keer werden het hier deze havermout-cranberry koekjes. Enkel gezoet door de banaan en de cranberries houden ze de bloedsuikerspiegel een stuk stabieler. En door de aanwezige vezels van de havermout vullen ze ook nog eens goed.

Wil je nog meer ideeën voor gezonde koekjes zonder geraffineerde suikers? Wat dacht je van deze chocolate chip cookies, spelt-zandkoekjes of mueslikoekjes.

 

havermout cranberry biscuits

HAVERMOUT-CRANBERRY BISCUITS

Ingrediënten

  • 150 gram havermeel
  • 50 gram (glutenvrije) havervlokken
  • 150 gram extra virgin kokosolie
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • 1/2 tl citroensap
  • 2 handjes cranberries
  • 1 snuf himalayazout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 C.  Smelt de kokosolie au bain marie.

Bekleed een klein bakblik met bakpapier. Doe het meel (ik maalde havermout fijn in mijn keukenmachine) samen met de havervlokken, het bicarbonaat en het zout in een beslagkom.

Prak de rijpe banaan en meng deze met de kokosolie en het citroensap in een aparte kom. Voeg daarna deze natte ingrediënten bij de droge. Kneed het geheel met je handen tot een deegbal.

Voeg tenslotte de cranberries toe en zorg dat deze gelijk door het deeg verdeeld worden. Maak dan met je handen kleine rondjes. Leg ze op de bakplaat en druk ze een klein beetje plat. Het deeg is goed voor zo’n 10 a 12 koekjes. Bak ze in de voorverwarmde oven voor zo’n 15 minuten. Laat ze daarna even afkoelen.

Eet smakelijk!

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN GELUKKIG GEWICHT EN EEN ENERGIEK LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.