KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
apr 17, 2015

KICKSTARTBROOD (glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij)

Ik vind het altijd leuk om de keuken in te duiken en weer eens wat nieuwe proberen te maken. Deze keer zocht ik naar weer een nieuwe variant voor een ontbijtrecept. Op heel eerlijk te zijn, vind ik zelf variëren met ontbijt nog altijd het lastigst. Ik ben ook vaak geneigd om maar voor makkelijk en snel te kiezen. Dus grijp ik dan naar rijstwafels met bijvoorbeeld hummus, pindakaas, geitenkaas of avocado of vul ik een kom geitenyoghurt met suikervrije muesli die ik dan versier met wat besjes, zaadjes en wat fruit. Het helpt mij altijd als ik dan de keuken in duik en een gezond recept maak, waarmee ik ‘s ochtends kan variëren.  Deze keer werd het dit heerlijke ‘brood’, wat zo ontzettend goed vult dat ik er een hele ochtend op vooruit kan. Daarom heb ik het de naam ‘Healthy Kickstartbrood’ gegeven.

HEALTHY KICKSTART BROOD

Waarom een healthy kickstartbrood

Zoals jullie misschien al weten, ben ik ben fan van haver. Ik vind het een makkelijk graan om mee te werken en te bakken. Het fijne is dat als mensen glutenvrij eten, ook gebruik kunt maken van haver. Wil je dan echter zeker weten dat de haver die je koopt glutenvrij is, dan moet dit expliciet op de verpakking vermeld staan. In een eerder recept van de haver-notenkoek schreef ik al over haver en haar glutenvrije eigenschappen. Ben jij ook zo’n fan van haver? Dan kun je ook natuurlijk kiezen voor dit spelt-haverbroodje (wel met gluten) of het boekweit-haverbrood.

HEALTHY KICKSTART BROOD

Zoeten zonder suiker

Dit brood is licht zoetjes omdat ik gebruik heb gemaakt van bananen en gedroogde abrikozen om het mee te zoeten. Ook de cranberries in de vulling zorgen voor een zoetzure twist. Ik vind het een heerlijk combi met de bite van de noten en de havervlokken die in het brood verwerkt zitten. Samen met een lekkere laag roomboter is dit een perfect begin van de dag. Of natuurlijk voor de lunch of gewoon ‘zomaar’ tussendoor.

Ben jij ook zo’n fan van haver? Leuk als je in de comments laat weten wat jou favoriete recept met haver is?

HEALTHY KICKSTARTBROOD

Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram havermeel
  • 75 gram havervlokken
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 2 rijpe bananen
  • 5 gedroogde (ongezwavelde) abrikozen
  • 75 ml rijstmelk
  • 1 el koekkruiden
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl citroensap
  • 1 hand gemengde rauwe noten
  • 1 hand cranberries

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 C.

2. Prak de bananen en doe ze samen met de gedroogde abrikozen in de keukenmachine en maal het geheel fijn. Voeg daarna de plantaardige melk, de eieren en het citroensap toe en meng het geheel goed door tot een smeuïge massa ontstaat.

3. In een andere kom voeg je het boekweitmeel, havermeel, havervlokken, bakpoeder, koekkruiden en zout samen en roer ze heel goed door. Deze droge ingrediënten doe je daarna in de keukenmachine en meng het tot een egaal beslag.

4. Hak de gemengde noten fijn. Voeg deze als laatste samen met de cranberries toe aan het beslag. Schep deze voorzichtig door het beslag.

5. Doe het beslag tenslotte in een ingevette of met bakpapier beklede cakevorm. Bak de cake daarna voor zo’n 30 a 35 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

WIL JIJ ALS MAMA NOG MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GELUKKIG GEWICHT EN GEZONDE LEEFSTIJL!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.