KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
okt 28, 2014

MUESLIKOEKJES

Zoete koekjes worden niet gebakken, of toch wel? Nu ik al bijna 2 jaar (!) nagenoeg suikervrij eet is mijn smaak natuurlijk veranderd. Laatst was ik op een feestje en ik had die dag echt een van mijn 20 procent dagen. Oftewel een dag waarop ik wat minder gezond mag, wil en kan eten. Ik zag dat ze citroenmeringue taart hadden. Je moet weten dat ik echt een moord (spreekwoordelijke gezien dan he) zou doen voor meringue. Ik nam dus een stuk. Nou ja, het bleef bij 2 happen. Want ik vond het niet lekker! En ja, dat verbaasde mij in eerste instantie ook. Maar goed, tegenwoordig eet ik bewust met aandacht en dus ook alleen die dingen die ik echt héél lekker vindt. Een stuk taart waar ik niet echt van geniet, laat ik dus staan en verdwijnt niet meer op mijn heupen ;-).

Goed terug naar de koekjes. Minder zoete koekjes dus, maar nog steeds wel heel lekker. Dat komt mede doordat ze krokant zijn en ook een beetje vettig. Ja ook ben ik een sucker voor vet. Maar troost je dat zijn wij als mensen allemaal. Het liefst in combinatie met suiker, daar worden onze smaakpapillen wild van. IMG_20141028_144856

In deze koekjes heb ik echter gebruik gemaakt van gezonde vetten, in de vorm van extra virgin kokosolie. Vetten hebben we namelijk juist wel nodig! Daar zal ik binnenkort eens een artikel over schrijven. Nu het recept voor de koekjes.

p.s. in een goed afgesloten koekblik blijven de mueslikoeken zeker een aantal dagen lekker knapperig!

MUESLIKOEKJES

Ingrediënten

  • 100 gram volkorenspeltmeel
  • 150 gram suikervrije muesli
  • 150 gram gesmolten extra virgin kokosolie
  • 1 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 snufje keltisch zout
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder

 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 C. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Er ontstaat een beetje een plakkerig geheel. Spreid dit in een niet te dik laatje uit over een met bakpapier beklede ovenplaat. Snijdt met een dun mesje of een pizzasnijder een ruitvorm over het geheel, zodat je na het bakken de koekjes makkelijk in stukken kunt breken zodat rechthoekige koekjes ontstaan. Na 20 minuutjes bakken zijn de koeken klaar. Smul ze!

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EEN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE(RE) LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *