KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
feb 23, 2015

PASTA PESTO MET CHAMPIGNON, PAPRIKA EN ZEEKRAAL

Een van de gerechten die ik graag klaar maak als er vrienden komen eten is Pasta met Pesto. Dit doe ik omdat het makkelijk klaar te maken is en omdat het bij ontzettend veel mensen in de smaak valt. Ook mijn zoon is dol op pasta in al zijn verschijningsvormen. Ook courgetti, ofwel ‘pasta’ slierten in de vorm van spaghetti gemaakt met de spirelli-snijder of dunschiller.

PASTA PESTO

PASTA PESTO

Pesto met broccoli

Deze keer gebruikte ik volkoren speltpasta uit de natuurvoedingswinkel. En ik maakte een nieuwe variant van pesto, namelijk met broccoli. Daarvoor gebruikte ik alleen de roosjes en de stronk kwam terug in dit gerecht, want die kun je wat veel mensen niet weten, gewoon eten hoor. Dus voortaan niet meer weggooien!

Zo makkelijk is zelf koken!

Ik vind pesto een mooi voorbeeld van een echte smaakmaker die je heel makkelijk zelf kunt maken. Twee weken geleden gaf ik samen met de peuter nog een ‘kookdemonstratie'(hij drukte op het knopje van de staafmixer) en liet een vriendin zin dat je heel makkelijk ook deze rucola-pesto zelf kunt maken. Eerlijkheid gebied te zeggen dat zij hem wat te scherp vond. Een combinatie van rucola en knoflook kan wat heftig zijn, maar ik ben er dol op. De homemade tomatentapenade, niet meer dan gepureerde zongedroogde tomaatjes viel daarentegen zeer in de smaak. Zo easy kan homecooking zijn ;-).

Snelle makkelijke maaltijd

Met pasta pesto heb je dus snel een makkelijke voedzame maaltijd op tafel staan. Je kunt eindeloos variëren. Zowel met de pesto als de overige ingrediënten die je erbij gebruikt. Dit gerecht is vegetarisch maar een portie gerookte zalm of gerookte kipfilet in plaats van de pijnboompitjes lijkt me ook heerlijk. Eet je glutenvrij dan kun je de pasta vervangen door bijvoorbeeld boekweitpasta of er helemaal een super groentendish van maken door courgetti te gebruiken.

PASTA PESTO

Ingrediënten

  • 5 el broccoli-pesto
  • 250 gram ongekookte volkoren (spelt)pasta (bijvoorbeeld fusili of penne)
  • 1 stronk broccoli (zonder de roosjes), de roosje gebruik je voor de pesto
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • 50 gram pijnboompitten
  • 40 gram zeekraal

Bereidingswijze
Breng water aan de kook en kook vervolgens de pasta al dente volgens de instructie op de verpakking.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze mooi bruin zien.
Pel en snipper de ui. Doe een beetje (kokos)olie in de pan en fruit de ui op laag vuur.

Schil de stronk van de broccoli (de harde randen verwijderen) en snijdt deze in kleine stukjes.Borstel de champignons schoon en snijdt deze in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijdt ook deze in kleine vierkante blokjes. Doe de eerst de broccoli bij de ui in de pan en roer door. Voeg na vijf minuutjes de paprika en champignons toe en laat de groenten gaar worden. Voeg naar smaak wat peper toe.

Giet de pasta af.Doe de pasta in een mooie schaal en roer er vervolgens de pesto en de gebakken groenten doorheen. Voeg daarna de pijnboompitjes en tenslotte de zeekraal toe. Serveer de pasta pesto in een mooi diep bord, eventueel met wat geraspte pecorino.

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EEN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE(RE) LEEFSTIJL!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.