KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
feb 18, 2015

PASTINAAK- WORTELSOEP

Ik ben dol op soep. Het is makkelijk, simpel en je kunt er super veel variaties van maken. Ook is het een ideale manier om meer groenten aan de je dagelijks menu toe te voegen. Dit is slechts één van de tips die ik ook aan mijn cliënten geef om meer groenten te eten.

PASTINAAK-WORTELSOEP EN GEVULDE PORTABELLA

PASTINAAK-WORTELSOEP EN GEVULDE PORTABELLA

Bouillon als basis

Om een basissoep te maken heb je niet veel meer voor nodig dan bouillon, groenten naar keuze en wat smaakmakers zoals ui, knoflook, gember, verse kruiden of specerijen. Voor dit recept gebruikte ik geen zelfgemaakte bouillon. De voorraad in mijn vriezer was op en ik ga ook graag voor praktisch en snel. Daarom vind je in mijn gezonde voorraadkast ook bouillonblokjes. Ik gebruikte hiervoor de blokjes van het merk Rapunzel, zonder gistextract en andere onnodige toevoegingen en suiker. Dit merk kocht ik bij de lokale natuurvoedingswinkel maar is online ook verkrijgbaar.

Uitgebreide lunch

Ik maakte deze soep voor de lunch en maakte er ook de gevulde portabella’s bij die je op de foto ziet staan. Voor ik er erg in had hadden mijn mannen ‘s avonds de rest van de soep opgesmuld zodat ik geen aparte foto van de soep heb gemaakt. Tja zo gaat dat soms achter de schermen als je recepten wilt delen. De heren moeten hier regelmatig geduld opbrengen omdat mama zo nodig nog een foto van de maaltijd moet maken voordat zij (en ik zelf natuurlijk) de tanden erin kunnen zetten. Maar als het daarna met smaak opgegeten wordt, weet ik meteen of ik de foto niet voor niets gemaakt heb ;-). Dat geldt ook voor deze soep, we vonden hem alle drie erg lekker en is dus ook uitermate geschikt voor kleine smulpaapjes.

PASTINAAK-WORTELSOEP

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 1 bouillonblokje (zonder gist)
  • 400 gram winterpeen
  • 200 gram pastinaak
  • 1 ui
  • 2 cm verse gember
  • klontje roomboter
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Haal de schil van het stuk gember. Was de winterpeen en pastinaak en schraap deze goed schoon. Snijdt beiden vervolgens in schijfjes. Doe de roomboter in de pan en fruit de ui en pers vervolgens de gember (ik gebruikte een knoflookpers) hierboven uit. Roer goed door, laat het niet aanbranden! Voeg daarna de wortel en pastinaak toe en bak deze voor zo’n vijf minuten mee op laag vuur.

Voeg daarna het bouillonblokje en het water toe en breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en laat het geheel zo’n 15 minuten koken totdat de groenten helemaal gaar zijn. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer. Voeg naar smaak nog (keltisch) zout en peper toe. Eet smakelijk!

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EEN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE(RE) LEEFSTIJL!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.