KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
feb 20, 2015

PORTABELLA MET GEITENKAAS

Al geruime tijd ontvangen wij wekelijks een biologisch groentenpakket aan huis van Kievit. Elke week wordt het pakket netjes bij ons aan de deur afgeleverd. Wij hebben met ons gezin (2 volwassenen en een bijna 3-jarige peuter) een groot basispakket. Dat is voldoende voor vier a vijf dagen koken. Dat bevalt ons goed. De rest vul ik aan met boodschappen uit de gewone supermarkt, de natuurvoedingswinkel, de bakker om de hoek. Wij eten niet altijd volledig biologisch, maar met dit pakket is het grootste gedeelte van onze groenten dat in ieder geval wel.

GEVULDE PORTABELLA EN PASTINAAK-WORTELSOEP

PASTINAAK-WORTELSOEP EN GEVULDE PORTABELLA

Kookinspiratie

Naast het feit dat we zo mooie biologische groenten eten die met veel zorg geteeld zijn, worden we (eigenlijk is als de keukenprinses van ons gezin) uitgedaagd en geïnspireerd om nieuwe groenten en recepten uit te proberen. Het fijne is dat Kievit het je makkelijk maakt omdat er elke week bij het pakket ook een aantal recepten zitten die je met de groenten van die desbetreffende week kunt maken.

Maar om heel eerlijk te zijn, ben ik niet zo heel goed in recepten volgen. Ik gebruik ze vaak als inspriratiebron om er vervolgens weer mijn eigen twist aan te geven. Dat maakt het soms ook lastig om met jullie recepten te delen, omdat ik vaak voor mijn gevoel “zomaar wat doe”. En meestal met een smaakvol eindresultaat gelukkig.

Portabella of portobello?

Afgelopen week zaten er dus portabella’s (ook de naam portobello wordt hiervoor gebruikt) in het pakket met bijbehorend recept. De portabella is een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon. Net als de kastanjechampignon is de portabella een stevige soort met een lichte nootachtige smaak. Het grote formaat maakt de portabella uitermate geschikt om deze te vullen.

Ik voerde een paar kleine wijzigingen door in het bijgeleverde recept, met dit recept als resultaat. Ik heb ze heerlijk samen met een kop pastinaak-wortelsoep voor de lunch opgesmikkeld. Ik hoefde niets over te laten voor de wederhelft, die houdt namelijk niet van portabella. Des te meer voor mij. Ze gingen dus allemaal op (Ook nummer drie die niet op de foto staat):-).

PORTABELLA MET GEITENKAAS

Ingredi├źnten

  • 150 gram portabella’s
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 (rode) ui
  • 1 el verse tuinkers (of andere verse kruiden)
  • 1 scheutje witte wijn (of bouillon)
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 C. Snijdt de stelen van de hoeden van de portabella’s. Vervolgens snijdt je deze stelen in hele kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Zet een pannetje op het vuur en fruit de ui, uitgeperste knoflook en de fijngesneden stelen van de portabella’s voor een paar minuutjes op laag vuur.

Doe de zachte geitenkaas in een schaaltje en meng deze eerst met de tuinkers en wat peper en zout. Voeg daarna het ui, knoflook, stelenmengsel toe en roer goed door. Vul de hoeden van de portabella’s met het kaasmengsel.

Giet een scheutje wijn in een ingevette ovenschaal. Leg de gevulde portabella’s vervolgens in de schaal met het laagje vocht en zet de schaal voor zo’n 15 a 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EEN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE(RE) LEEFSTIJL!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.