KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
aug 4, 2014

PREI-ZALMQUICHE

Een van mijn favoriete gerechten die ik vaak maak als ik gasten krijg voor een etentje of een feestje is quiche. Je kunt er namelijk eindeloos mee variëren. Al naar gelang de voorkeuren van jezelf of je gasten wissel of experimenteer je met de ingrediënten. Succes eigenlijk altijd verzekerd. Als basis gebruik ik hier bladerdeeg vellen omdat ze zo makkelijk in gebruik zijn. Ik kies wel voor roomboterbladerdeeg, omdat deze van de kant-en-klaar varianten de minste toevoegingen en géén suiker bevat en deze ook gewoon in de supermarkt te koop is. Het werd deze keer een prei-zalmquiche.

Eet je liever geen tarwe, dan heeft de bio-winkel ook een spelt-variant in de vriezer. Om het aantal calorieën niet de pan uit te laten reizen, gebruik ik daarnaast altijd 250 ml yoghurt (geit of volle biologische), 2 eieren en 150 gram (geraspte) kaas. In dit recept worden daar prei, champignons en zalm als vulling aan toegevoegd. Maar denk ook eens aan: gegrilde groenten (aubergine, paprika, courgette) met feta, tonijn met kappertjes en gestoomde broccoli of een de klassieke quiche lorraine met spek, kaas en nootmuskaat.

Ingrediënten

  • 6 vellen roomboterbladerdeeg
  • 2 stelen prei
  • 125 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram gerookte zalm
  • 250 ml geitenyoghurt
  • 2 eieren
  • 150 gram geitenkaas
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl bieslook
  • Peper en himalayazout
  • Kokosolie om in te bakken

 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 C. Haal de bladerdeeg vellen uit de vriezer en laat deze ontdooien. Was de prei en snijdt deze in ringetjes. Borstel de champignons schoon en snijdt deze in plakjes. Doe vervolgens de kokosolie in de pan en pers het knoflook teentje uit, goed roeren en zorg dat de knoflook niet verbrand. Voeg vervolgens de prei en champignons toe en roerbak deze voor een paar minuten.

Bekleed ondertussen een ingevette taartvorm met de bladerdeegvellen. Je kunt de op elkaar leggen en vervolgens het deeg uitrollen tot een groot vel. Je kunt ook net ook al ik meestal doe “knippen en plakken” en de plakjes zo over de taartvorm verdelen dat de hele vorm bedekt is en eventuele naden met je vingers dichtdrukken.

Doe vervolgens de yoghurt, eieren, mosterd, bieslook en geitenkaas en peper en zout naar smaak in een maatbeker en pureer het geheel met een staafmixer.  Doe daarna het prei- champignonmengsel in de beklede taartvorm en leg daar bovenop de plakjes gerookte zalm. Schenk tenslotte het ei-kaasmengsel erover heen en zet de quiche daarna voor zo’n 35 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een frisse salade als diner, maar ook heerlijk als (leftover)lunch. Eet smakelijk!

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN GELUKKIG GEWICHT EN ENERGIEK LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.