KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
aug 4, 2014

RUCOLA-PESTO

RUCOLAPESTO

RUCOLA-PESTO

Pasta met pesto, ik ben er dol op. De klassieke pesto wordt gemaakt met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Pesto betekent letterlijk een fijngewreven of gepureerde koude saus. De basis van een pesto bestaat altijd uit een kruid of groente, gecombineerd met olie en noten. Je kunt dus naar hartenlust experimenteren.

Variatie op het klassieke recept

Ik maakte een variant met rucola, pompoenpitten en geitenkaas. Pesto kan je niet alleen eten in combinatie met pasta maar het is ook heerlijk op een broodje met gegrilde groenten, op een tosti met geitenkaas of maak er een dressing van door extra olijfolie toe te voegen. Pesto is dus erg veelzijdig en lekker, zeker als je hem zelf maakt.

RUCOLA-PESTO

Ingrediƫnten

  • 75 gr rucola
  • 25 gr geraspte geitenkaas
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 teentje knoflook
  • extra virgin olijfolie

Bereidingswijze
Meng alle ingrediƫnten, behalve de olijfolie door elkaar, bijvoorbeeld in de blender, en giet er steeds kleine beetjes olijfolie bij totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Schep in een potje die goed af is te sluiten en giet er nog wat olijfolie over zodat alles onder staat. Zo is de pesto minstens een maand goed houdbaar. Je kunt ook een vijzel, keukenmachine of staafmixer gebruiken om alles te mengen. Eet smakelijk!

 

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EN LEVEN? GA DAN NAAR DE HOMEPAGE EN SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF(rechtsboven).

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *