KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
jan 31, 2015

SESAMCRACKERS

sesamcrackers, recept

SESAMCRACKERS

Het valt niet altijd mee om weer eens wat anders voor het ontbijt of lunch te verzinnen, zeker niet als je glutenvrij moet of wilt eten. Deze crackers zijn een goede vervangers voor de welbekende crackers van “wasa” of alternatief voor brood. Ik houd ook van puur en simpel en de basis van dit recept bestaat uit maar vier ingrediënten, namelijk amandelmeel, sesamzaad, ei en zout.

Maak je eigen variant

In dit recept ga ik voor een hartige variant en heb ik kruiden aan het ‘deeg’ toegevoegd. Hiermee kun je natuurlijk zelf ook experimenteren. Dat ga ik zelf ook nog doen, het lijkt me dat ik namelijk ook een zoete variant kan maken met rozijnen, kaneel en eventueel van kokosbloesemsuiker.

SESAMCRACKERS

Ingrediënten

  • 1 cup amandelmeel
  • 1 cup sesamsaad
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl oregano

sesamcrackers benodigheden

sesamcracker
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In het recept gebruik ik cups. Deze Amerikaanse maatvoeringen kun je omrekenen, maar nog veel makkelijker is om deze “cups” te kopen. Ideaal, want het scheelt je heel veel gedoe en rekenwerk. En ja ik ga voor makkelijk, dus ik raad jou aan om dat ook te doen.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 C. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een beslagkom en kneed het tot een samenhangende deegbal. Bedek je bakplaat met bakpapier en leg daar de deegbal op. Doe over de deegbal wat bakpapier of plastic folie en rol het deeg uit over de gehele bakplaat. Zet de bakplaat voor zo’n 15 minuten in de oven. Eet smakelijk!

 

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EEN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE(RE) LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.