KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
aug 1, 2014

SPELT-HAVERBROODJE

Het is nu helemaal hip om geen brood te eten. Ik ben echter zo’n broodlover dat ik brood niet helemaal van mijn menu geschrapt heb. Als ik brood eet, kies ik wel voor biologisch spelt-desem brood. Ik heb het geluk dat ik bij de bakker op de hoek dit overheerlijke brood kan kopen. En dat mijn bakker er geen rare toevoegingen in stopt.

Speltbrood uit de supermarkt

Spelt-brood vind je tegenwoordig ook volop in de supermarkt omdat het beeld bestaat dat ‘spelt’ gezond is. Dat is ook zeker het geval. Het is een graan dat veel mensen beter kunnen verdragen dan tarwe. Echter bevat het speltbrood uit de reguliere supermarkt vaak ook suiker en andere onnodige toevoegingen. Om zeker te weten wat er in je brood zit, kun je ook zelf aan de bak gaan. Dat deed ik ook. Ik maakte dit spelt-haverbroodje met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Het is makkelijk klaar te maken. Je hebt er alleen je handen en een oven voor nodig. Het is ook prima in te vriezen. Dit kun je ook in plakken doen zodat je op verschillende momenten een lekker snee brood bij de hand hebt.

SPELT-HAVERBROODJE

Ingrediënten

  • 1.5 Cup Volkoren speltmeel
  • 1.5 Cup Havermout
  • 1 Cup Rijstmelk
  • ¼ Cup gemengde zaden: zonnebloempitten, sesamzaad, pompoenpitten
  • 1 el appelcider azijn
  • ½ tl Himalaya zout
  • 1 tl Wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl Baking soda

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de droge bestanddelen inclusief pitjes/zaden (bewaar een paar voor over het broodje) door elkaar en voeg de rijstmelk en azijn toe. Roer door toe tot een deegachtige substantie ontstaat. Maak van het geheel een ronde bal en leg dit op bakpapier op het ovenrooster. Bestrooi met de pitjes en zaden. Doe het 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Tip: wikkel het brood als het uit de oven komt om af te koelen in een schone theedoek, zo blijft het brood lekker luchtig!


Interessant? Deel dit bericht via: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+

2 responses on “SPELT-HAVERBROODJE

  1. Amanda schreef:

    Kan de rijstmelk ook ook vervangen worden door een ander soort melk? Amandelmelk bijvoorbeeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *