KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669

SPITSKOOLSALADE MET GEROOKTE KIP EN ANANAS

Om eerlijk te zijn was dit de eerste keer dat ik spitskool rauw heb gegeten. Ik verval namelijk zelf ook regelmatig in oude gewoonten, door minder te variëren met groenten en recepten. Dan ontbreekt me de tijd en inspiratie om iets nieuws te bedenken en dan maak ik wat klaar waarvan ik weet dat het makkelijk, snel en lekker is en dat iedereen er thuis van smult. Als er spitskool in mijn groentenpakket dan resulteert dat vaak in een roerbakgerecht met bio rundergehakt, champignons en heel veel kerrie. Een gerecht wat mijn moeder vroeger al klaarmaakte en dat het hier thuis altijd goed doet. Combineert prima met (zoete) aardappels of zilvervliesrijst. Niets mis met een paar basisrecepten die altijd slagen, daar heeft elke drukbezette moeder volgens mij behoefte aan.

spitskoolsalade

Maar goed deze keer wilde ik eens iets anders maken. Aangezien het zomer is, kies ik dan liever voor lichte maaltijden. Dat worden vaak soepen of salades. Het werd deze super makkelijke en zeer smakelijke spitskoolsalade. Door een goede combinatie te maken van koolhydraten, vetten en eitwitten werd het een prima vullende salade. Eerder schreef ik al meer over hoe je de perfecte salade klaarmaakt? Deze keer koos ik vanwege het gemak en het supersnel klaarmaken van deze maaltijd voor gerookte kip. Wanneer je deze koopt, let dan goed op het etiket om te zien of er geen suiker aan toegevoegd is. Verse biologische kipfilet zelf bakken is een nog beter alternatief. Deze kun je zelf kruiden en op smaak brengen en zorg je ervoor dat er geen onnodige toevoegingen in je maaltijd zitten. Kip is een prima magere bron van eiwitten.

spitskoolsalade bord

Wist je trouwens dat ananas

SPITSKOOLSALADE MET GEROOKTE KIP EN ANANAS

Ingrediënten

  • 1/2 spitskool, ong 400 gram
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje ananas op sap (géén siroop) of 200 gram verse ananas
  • 200 gram gerookte kip
  • 2 el hennepzaad (optioneel)
  • 2 el suikervrije mayonaise, mijn favoriet is ton’s belze mayonaise 
  • 50 ml biologische olijfolie (liefst uit glazen fles)
  • 1/2 (biologische) citroen
  • peper & zout

Bereidingswijze

Was de spitskool en snijdt deze in kleine blokjes of reepjes. Was de paprika en verwijder de zaadlijst. Snijdt deze ook in blokjes.

Doe hetzelfde met de verse ananas of maak het blikje open en giet het sap af (easy does it). Snijdt de kipfilet ook in kleine blokjes.

Maak een dressing van de mayonaise, olijfolie, sap van 1/2 citroen, 2 el sap van de ananas en peper en zout.

Pak een schaal en meng hierin de spitskool, paprika, ananas en kipfilet. Doe er vervolgens de dressing bij en roer het geheel goed door. Optioneel kun je het hennepzaad er nog als garnering overheen strooien. Voor een extra bite kun je ook kiezen voor een handje walnoten.

Eet smakelijk en geniet van deze spitskoolsalade!

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

One response on “SPITSKOOLSALADE MET GEROOKTE KIP EN ANANAS

  1. Hoi Nathalie, klopt, de spitskool kun je inderdaad gewoon rauw toevoegen en de gerookte kip inderdaad koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.