KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
aug 4, 2014

CHOCOLADEHARTJES

CHOCOLADEHARTJES

CHOCOLADEHARTJES

Gezonde chocolade eten, welke vrouw wil dat nou niet? Nou om eerlijk te zijn ken ik er een paar, maar die zijn de uitzondering op de regel. Vaak hebben we echter het idee dat chocolade slecht voor ons is. Dat klopt ook wel als je het hebt over de chocolade uit de supermarkt. Chocoladerepen, bonbons, paaseitjes en chocoladeletters zitten vol met suiker en er zijn vaak ook melkproducten en kleur-, geur- en smaakstoffen aan toegevoegd. Zo niet bij deze chocoladehartjes!

Chocoladehartjes: zelf chocolade maken

Een gezond en lekker alternatief maken is heel makkelijk. Dat zijn deze chocolaatjes met superfoods. Ze bevatten rauwe cacao, die vol zit met antioxidanten en bijvoorbeeld mineralen als magnesium, chromium en ijzer. Verder zijn ze gemaakt van kokosolie, die goede verzadigde vetten bevat en bevatten ze andere superfoods zoals lucumapoeder (een natuurlijke zoetstof) en gojibessen en walnoten. Wellicht moet je wat wennen aan de pure smaak, maar de goji bessen zorgen voor een zoete twist. Ze zijn snel te maken en dus een ideaal tussendoortje.

CHOCOLADEHARTJES

Ingrediënten

  • 5 el kokosolie
  • 5 el rauwe cacaopoeder
  • 2 tl lucumapoeder
  • snufje himalayazout
  • handje gehakte walnoten
  • handje goji bessen

Bereidingswijze

Smelt de kokosolie au-bain marie (hang een bakje in pan met kokend water). Voeg vervolgens het cacaopoeder, lucumapoeder en het zout toe en roer het geheel goed door. Hak de walnoten en schep deze samen met de besjes door het chocolademengsel. Vul vervolgens een leuk chocoladevormpje met het chocolademengsel en zet deze daarna in de koelkast om op hard te worden. Eet smakelijk!
Je kunt het lucumapoeder ook vervangen door bijvoorbeeld honing of kokosbloesemsuiker. Meng dan eerst de olie, het cacaopoeder en het zout en voeg dan het zoetmiddel dat je gebruikt naar smaak toe. Ik houd van heel heel púúr, maar jij wellicht wat minder. Ga aan de slag en maak de chocolade zoals jij hem het lekkerst vind.

Let op: wanneer er niet expliciet op de verpakking staat dat de cacao rauw (en biologisch) is, dan kun je er vanuit gaan dat de cacao verhit is geweest. Dit wordt gedaan om het productieproces gemakkelijker en goedkoper te maken. Door dit proces (boven een temperatuur van 48 graden) gaan echter alle mineralen, antioxidanten en andere goede stoffen in de cacao verloren. Gebruik dus echt rauwe cacao!

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN GELUKKIG GEWICHT EN ENERGIEK LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.