KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
aug 1, 2014

BLOEMKOOLTABOULEH

Ik hield vroeger als kind helemaal niet van bloemkool. Nog steeds word ik niet heel blij van gekookte bloemkool met een roomsausje. Rauw vind ik bloemkool echter wel lekker. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat je bloemkool ook op andere manieren kan toepassen in gerechten. Als je bloemkool namelijk fijnmaalt in de keukenmachine krijg je fijne witte korreltjes. Die lijken op die manier erg op couscous. Daarmee kun je heerlijke gerechten maken, zoals deze bloemkooltabouleh.

bloemkooltabouleh

Bloemkool als vervanger van couscous of bulgur?

In glutenvrije recepten zie je bloemkool op deze manier terugkomen. Je kunt er een tabouleh van maken. Dit is een salade die in het Midden-Oosten meestal van bulgur (gebroken tarwe) wordt gemaakt. Deze bloemkooltabouleh is heel licht en lekker. Houd je van friszuur dan zou je er bijvoorbeeld nog sinaasappelpartjes aan toe kunnen voegen.

bloemkooltabouleh

Ingredi├źnten
Voor 4 personen:

  • 1 bloemkool
  • 1 rode ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 6 el olijfolie
  • sap van 2 citroenen
  • 2 handjes rozijnen
  • ┬Ż bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 tl Garam Masala kruiden
  • 4 el pijnboompitten

Bereidingswijze
Verwijder de harde stronk van de bloemkool en maal de roosjes tot fijne korreltjes in de keukenmachine. Snijdt de ui en de bleekselderij in hele kleine stukjes. Meng vervolgens in een kom de bloemkool, met de ui, bleekselderij, de olie, citroensap, peterselie en de kruiden. Breng het op smaak met zout en peper. Zet de kom vervolgens minimaal een uur in de koelkast om de smaken in de tabouleh te laten trekken. Rooster de pijnboompitten vlak voor het serveren in een droge koekenpan. Strooi ze samen met de rozijnen over de tabouleh. Eet smakelijk!

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN GELUKKIG GEWICHT EN ENERGIEK LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

2 responses on “BLOEMKOOLTABOULEH

  1. Sugeng schreef:

    ik moet bij ‘romanesco’ aan sla denken, maar dat zal iets anreds zijn.dit is inderdaad wel iets cools, koop je dat gewoon in de winkel?!

    • Suzanne Vosters schreef:

      Romanesco is geen sla, maar een soort van ‘bloemkool, maar dan groen en met fijnere roosjes. In het seizoen kun je dit ook in de supermarkt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.