KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
jul 14, 2016

TAGLIATELLE VAN GROENTEN MET PETERSELIEPESTO

In ons gezin maken groenten een belangrijk onderdeel uit van ons menu. We eten zo vaak mogelijk bij elke maaltijd een portie groenten. Ikzelf heb de grootste moeite om in de ochtend bij het ontbijt al groenten te eten. Toch probeer ik dat te doen, al zijn het maar een paar snacktomaatjes of wat schijfjes komkommer. Of ik maak een smoothie en verstop daar wat spinazie of andere groene bladgroenten in. Bij het diner is het geen enkel probleem om met groenten te variëren, zeker niet nu we al een tijdje in het bezit zijn van de “groente-puntenslijper” ookwel spirelli genoemd. Deze is uitermate geschikt om bijvoorbeeld van courgette spaghetti slierten te maken. Met hardere groenten als wortels gaat dat wat lastiger. Omdat ik niet meteen weer een nieuw keukenapparaat wil kopen omdat mijn keukenkastjes al uitpuilen, gebruik ik daarvoor een dunschiller. Een kaasschaaf werkt ook prima. Je krijgt dan geen spaghetti maar dikkere slierten, ook wel tagliatelle genoemd. Het is een werkje, maar zeer de moeite waard!

 

wortel-courgette tagliatelle

Het is een ideaal gerecht om lekker veel groenten in te (ver)stoppen. Dat kan nog wel eens van pas komen, zeker als je lastige groenteneters in huis hebt. De meeste kinderen zijn namelijk dol op pasta. Zeker ‘witte’ pasta van bloem bevat geen voedingsstoffen waar je lichaam blij van word. Deze kun je dus beter laten staan. Deze ‘pasta’ van groenten is een mooi alternatief. Het ziet er qua vorm hetzelfde uit (iets waar kinderen gevoelig voor kunnen zijn) en het heeft mooie kleurtjes. In combi met pesto een heerlijk gerecht. In dit recept maakte ik gebruik van peterselie voor de pesto, maar voor een extra dosis groenten kun je ook deze BROCCOLI-PESTO of de RUCOLA-PESTO gebruiken. In plaats van wortel en courgette, kun je bijvoorbeeld ook pastinaak of bataat gebruiken. Duik de keuken in en ontdek wat jij de lekkerste combinatie vind. Leuk als je in een reactie laat weten of je al bekend met pasta van groenten?

wortel-courgette tagliatelle

TAGLIATELLE VAN GROENTEN MET PETERSELIEPESTO

Ingrediënten

  • 1 bos peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 70 gram gepelde walnoten
  • 100 gr pecorino of parmezaanse kaas (als je koemelk verdraagt)
  • 100 ml biologische olijfolie (liefst uit glazen fles)
  • 1 (biologische) citroen
  • peper & zout
  • 1 courgette
  • 750 gram wortelen

Bereidingswijze

Was de peterselie en snijd de stelen eraf. Pel en snijd de knoflook grof. Rasp de kaas en de schil van de citroen.

Pureer vervolgens in de keukenmachine of hakmolentje van de staafmixer de peterselie, knoflook en walnoten grof. Voeg er beetje bij beetje de olijfolie bij tot een grove pasta ontstaat. Roer de helft van de geraspte kaas erdoor heen en breng op smaak met peper en zout, citroenrasp en eventueel wat citroensap. De pesto is nu klaar.

Maak spaghetti van de courgette en de wortels. Blancheer deze vervolgens kort in een pan kokend water. Laat uitlekken en schep de pesto erdoor. Strooi op het bord er nog wat kaas over.

Buon appetito!

 

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.