WORTEL-LINZENSOEP

WORTEL-LINZENSOEP
Dit is een heerlijke oosters getinte (maaltijd)soep. Hij vult ontzettend goed en kan daarom prima als lunchgerecht of avondmaaltijd gegeten worden. De linzen zorgen voor een sterk verzadigend gevoel. Ze vormen een supergezonde vleesvervanger, omdat er veel eiwitten en weinig vetten in zitten. Ze geven een gerecht vaak de ‘vulling’ die vleesliefhebbers vaak missen in vegetarische gerechten. Ze kunnen in heel veel gerechten toegepast worden, in wraps, salades en hier dus in de soep!
WORTEL-LINZENSOEP
Ingrediënten:
- 2 el kokosolie
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 selderijstengel, fijngesneden
- 6 wortels, in plakjes gesneden
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1/2 tl Spaanse peper (naar keuze)
- 175 gr rode linzen
- 1,2 liter groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- Zout en peper
- Verse koriander, ter garnering
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een pan met zware bodem op een middelhoog vuur. Voeg de ui toe en laat paar minuten fruiten, terwijl je af en toe roert. Voeg de selderie en de wortels toe en laat nog 5 minuten bakken, terwijl je af en toe roert. Voeg het paprikapoeder, de komijn, de koriander en de Spaanse peper (naar behoefte) toe en laat nog één minuut meebakken.
Voeg de linzen, de bouillon en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook, temper dan het vuur en laat half afgedekt op een laag vuur sudderen tot de linzen zacht zijn. Roer af en toe om te voorkomen dat de linzen aan de bodem gaan plakken.
Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met een staafmixer tot een dikke, smeuïge soep. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met verse koriander voor het serveren.
WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EN LEVEN? GA DAN NAAR DE HOMEPAGE EN SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF(rechtsboven).