KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
jan 7, 2015

CHOCOLATE CHIP COOKIES

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Geen heilige

Zoals jullie weten let ik goed op wat ik eet. Niet omdat ik een heilige ben, maar omdat ik me er echt beter door voel. Ik kies daarom graag voor pure, vaak biologische producten. Toch heb ik ook wel eens van die dagen dat ik smacht naar zoetigheid. Als ik dan een rondje door de supermarkt maak valt mijn oog ook wel eens op producten uit vervlogen tijden. Daar bedoel ik alle pakken koekjes, chips, snoep enz mee die ik vroeger vaak gedachteloos naar binnen propte. Nu ben ik zoals gezegd geen heilige en eet ik heus nog wel eens chips, chocolade of koek. Het grote verschil met vroeger is dat ik nu bewust met aandacht eet en er dus heel bewust voor kies en ervan geniet. En dat ik vaak zelf een gezonder alternatief maak. Dat geldt ook voor deze Chocolate chip cookies. Een van mijn favorieten uit het koekjesschap.

Zelf gezonde alternatieven maken

Heerlijk vind ik die combinatie van chocolade en de bite van het koekje. En ze zijn meestal ook nog eens heel gunstig geprijsd, een dubbele verleiding wat mij betreft. Tegenwoordig kan de prijs mij niet meer verleiden. Ik vind mezelf de moeite waard om me te voeden met mooie en gezonde producten. Daar horen een wekelijkse pak Chocolate chips cookies niet meer bij. Ze belanden dus niet meer in mijn karretje want ik maak ze liever zelf. Het liefst doe ik dat samen met mijn peuter, hij vindt het super leuk om samen met mama te bakken. Als trotse mama zeg ik dat hij heel goed het beslag kan roeren en kneden. Wat hebben we weer een plezier beleefd. En niet alleen aan het bakken natuurlijk, vooral het samen opeten van deze “toeties” zorgde voor een glimlach op onze beider gezichten.

CHOCOLATE CHIP COOKIES

Ingrediƫnten:

  • 100 gram amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 1 1/2 el koudgeslingerde honing
  • merg van 1 vanillestokje
  • 1 handje cacaonibs
  • 1 ei
  • 1/2 tl baking soda
  • 35 gr suikervrije chocolade (bijvoorbeeld Vivani 92%)
  • snufje (keltisch) zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 C. Roer het amandel-, kokosmeel en de baking soda door elkaar in een kom. Meng de honing, het ei en het vanillemerg in een andere kom. Smelt de kokosolie au-bain-marie. Hak de chocolade in kleine stukjes. Voeg de mengsels langzaam aan bij elkaar en voeg ook al roerend de gesmolten kokosolie toe. Roer tenslotte de cacaonibs en de gehakte chocolade door het beslag. Maak met een lepel kleine hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze vervolgens plat tot een dikte van ongeveer 1/2 cm. Je kunt ongeveer 10 koekjes uit het beslag halen. Bak de koekjes in de oven voor 8-10 minuten.
Eet smakelijk!

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EEN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE(RE) LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.