KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
jul 29, 2014

ONTDEK DE KRACHT VAN JE EIGEN VERBEELDING

Voel je je onrustig? Zit je hoofd vol met rondspokende gedachten? Of maak je je zorgen over bijvoorbeeld je gezondheid, je financiën, je werk, je relaties of maak je je druk hoe je jouw to-do-list ooit afkrijgt? Wat ook de oorzaak van je zorgen is, het is duidelijk dat deze mentale draaimolen ervoor zorgt dat je niet ontspannen bent.

verbeelding

Gebruik je verbeelding

Een van de manieren om je geest te kalmeren en die ongewenste draaimolen tot stilstand te brengen, is je verbeelding te gebruiken. Wanneer je de stress veroorzakende gedachten kunt vervangen door je iets heel fijns of moois voor te stellen, zul je je hoogstwaarschijnlijk beter voelen. Vaak hollen we maar door zonder stil te staan bij wat ons eigenlijk het meest bezighoudt. Door een oefening te doen, kun je weer rust in je hoofd creëren.


OEFENING IN VERBEELDING

  • Zoek een plekje waar je een paar minuten ongestoord kunt zitten of liggen
  • Maak in je gedachten een voorstelling van iets wat je ontspant
  • Laat je helemaal opgaan in je voorstelling en laat je er helemaal tot rust brengen

Nu lukt het je misschien niet zo snel om een ontspannende voorstelling te verzinnen. Daarom geef ik je hier een aantal suggesties:

  • Een mentale vakantie naar jouw favoriete vakantiebestemming, zoals een tropisch eiland (strand, warm weer, cocktail) of een winterse bestemming (ingesneeuwd, warmte van het haardvuur, muziekje, behaaglijk warm drankje)
  • Dobberend op een luchtbedje op zee (diep blauwe hemel en water, deinen op het water)
  • Liggend in bad (warm en schuimend water, zachte muziek, kaarslicht)
  • Wandelend in een rustig bos (fluitende vogels, geruis van de bladeren)
  • Liggend op het gras in het park (warme bries, vogelgeluiden)

Of denk aan een periode uit je leven waarin je bijzonder gelukkig en tevreden was. Dat kan een vakantie van jaren geleden zijn, een feestje waarvan je ontzettend genoten hebt of een fijne stoeipartij met je kinderen. Kies datgene wat bij jou past.

Gebruik je zintuigen!

Neem alles goed in je op. Wat je ziet en hoort, is meestal het belangrijkste in je fantasie. Maar vergeet vooral ook je reuk- en tastzin niet. Voel het zand tussen je tenen, ruik de vers gezette koffie, hoor de klanken van de muziek, proef het zout in de lucht.

En is jouw draaimolen tot stilstand gekomen?

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN GELUKKIG GEWICHT EN ENERGIEK LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.