KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
sep 12, 2014

DENK JE SLANK!

Hoezo slank denken? Denk ik me nu dik dan? Ik wil toch niets liever dan slank zijn. Hoe kan ik dan dik worden door mijn gedachten? Het is namelijk zo dat je gedachten je gedrag bepalen. Als ik nu zeg dat je niet aan een banaan mag denken. Juist wat gebeurd er dan, je ziet de banaan voor je. Die gekromde vrucht met die gele schil. Stel je nu voor dat je een hapje neemt. Wat gebeurt er? Je lichaam reageert op jouw gedachte dat je die zachte subtiele substantie met een zoete smaak in de mond voelt. Je zult waarschijnlijk merken dat je ook al wat smeekselvorming krijgt.

BEVRIJDENDE GEDACHTEN

BEVRIJDENDE GEDACHTEN

Stemmetjes in je hoofd?

Heb jij ook constant een stemmetje in je hoofd dat je bestookt met duizenden redenen waarom jij niet kunt veranderen in een fit en slank persoon? Herken je bijvoorbeeld de volgende gedachten:

 • Ik houd nooit iets vol
 • Ik verveel me, ik moet iets eten
 • Mijn bord moet leeg
 • Ik mag geen traktaties weigeren
 • Gezond eten is niet lekker
 • Gezond eten is saai
 • Als dat ook al niet meer mag…
 • Ik heb geen tijd om elke dag te bewegen.
 • Je leeft maar één keer.
 • Ik ben een gezelligheidsmens.
 • Ik wacht op het goede moment.
 • Niemand in mijn gezin steunt me.
 • Ik ben een slapjanus.
 • Bewegen en sporten is niet leuk.
 • Ik heb geen energie om van de bank af te komen.
 • Ik heb kinderen. Ik kan hen toch niet verplichten “mee” te doen.
 • Ik wil er alles voor doen, maar niets voor laten.
 • Als ik boos of verdrietig ben, mag ik iets lekkers.
Wat wil je geloven?

Je zult helaas geen stap verder komen als je dat stemmetje is je hoofd blijft geloven. Deze waarheid voelt nu comfortabel voor je aan omdat je jezelf de beste excuses geeft om te rechtvaardigen waarom het jou niet lukt. Het gevaar is dat deze gedachten gaat geloven en dat het jouw persoonlijke overtuigingen worden. Als je deze “waarheid” niet kritisch bekijkt en in twijfel trekt, wordt het jouw enige echte waarheid van waaruit jij leeft en handelt.

Maak de switch

Deze waarheid belemmert je jouw doel te bereiken. Je lichaam wil slank, fit, energiek en gezond zijn. Maar zolang jij dit tegenhoudt met deze duivelse gedachten, zal er niets gebeuren. Deze gedachten zorgen namelijk voor een negatieve sfeer in jezelf. Deze negatieve sfeer vreet aan je, kost energie en zorgt ervoor dat je de moed verliest. Het is nodig het tij te keren. Een positieve stemming creëert namelijk energie. Dat is belangrijk. Denk namelijk maar eens aan een dieet. Wie een dieet volgt, heeft negatieve gedachten over wat er allemaal niet mag. Dat kost energie. Hierdoor verlies je de moed en grote kans dat je stopt met het dieet en je vervolgens nog slechter voelt. Je zult merken dat als je een duidelijke switch maakt in jouw gedachten, dat de energie begint je stromen. Elke nieuwe positieve gedachte zal elke cel in je lichaam positief beïnvloeden.

Zet die eerste stap

De eerste en belangrijkste stap om voor altijd fit en slank te worden, is om je bewust te worden van je negatieve overtuigingen. Vervolgens kun je deze duivelse, dikmakende gedachten omzetten in positieve, slankmakende gedachten. Dat is de basis, de eerste stap die ik ook gezet heb naar mijn “voor altijd slank” leven. Ook ik had vroeger last van allerlei dikmakende gedachten die mij tegenhielden. Ik noem er hier een paar en vertel je er meteen bij welke gedachten mij geholpen hebben om het tij te keren.

Voorbeeld 1:

Dikmakende gedachte: “Ik ben dik en zal dat mijn hele leven blijven”

Slanke gedachte: “Ik ben wat ik denk dat ik ben en ik kan slank kiezen”

Voorbeeld 2:

Dikmakende gedachte: “Ik heb geen zin om te bewegen en van de bank af te komen”

Slanke gedachte: “Ik kom van de bank af, ik weet dat ik me na het sporten veel fijner voel”

Voorbeeld 3:

Dikmakende gedachte: “Ik kan toch geen nee zeggen, dat is onbeleefd”

Slanke gedachte: “Ik kies voor mezelf, want ik wil afvallen en fit worden”

Start vandaag

Succes start met het denken van gezonde en slanke gedachten. Start er vandaag nog mee. Denk je nu: Ik begin morgen wel, dan heb je des te meer reden om deze dikmakende gedachte uit te dagen en een slankmakende gedachte te formuleren. Het kost training!

 

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EN LEVEN? GA DAN NAAR DE HOMEPAGE EN SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF(rechtsboven).

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.