KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
nov 18, 2014

FOCUS BRENGT JE BIJ JE DOEL

Een van de belangrijkste redenen waarom zoveel mensen te veel gewicht hebben is dat het helemaal niet moeilijk is om sluipender wijs aan te komen. Extra gewicht is te negeren, makkelijk te bedekken. Ook is het helemaal niet moeilijk om jezelf wijs te maken dat die ene kilo het verschil niet zal maken: je raakt die vast wel weer kwijt. Je houdt jezelf dus in zeker zin voor de gek. Het goede nieuws is dat je dit extra gewicht ook weer kwijt kunt raken! Dat doe je door te focussen op je doel. images7URU1HCT

Diëten werkt niet

Het is heel belangrijk dat je focus hebt en deze ook voor lange tijd vasthoudt! Het klinkt echt geweldig om in een korte tijd af te vallen. Vaak zijn echter die eerste kilo’s die je snel verliest, puur vocht en geen vet. Kilo’s die er echter langzaam aangekomen zijn, hebben ook weer de tijd nodig om er af te gaan. Maar als je bereid bent om voor langere tijd je slechte eet- en leefgewoonten te veranderen, kun je er voorgoed vanaf komen! En dat doe je door kleine, maar doorslaggevende veranderingen door te voeren die je je hele leven vol kunt houden. Superstrikte diëten laten je op lange termijn niet blijvend afvallen. Een constructieve leefstijlverandering doet dat wel.

Wil je echt resultaat?

Stel je dan de vraag of je écht bereid bent om serieus wat te doen aan je overgewicht? Dat betekent onder andere dat je:

  • bereid bent sporten prioriteit te geven en niet allerlei excuses verzint om niet te gaan
  • bereid bent een gezonde omgeving voor jezelf te creëren door gezonde voeding te kopen
  • klaar bent om jezelf te verlossen van je beperkende overtuigingen waardoor je bent gaan geloven dat jij niet kunt afvallen
  • klaar voor bent om jezelf op nummer één te zetten en je goed te gaan voeden en voelen

Om af te vallen hoef je geen fanaat te zijn, niet in sporten en ook niet in niet eten. Wel geldt natuurlijk hoe consequenter je in het begin bent voor jezelf, hoe beter het resultaat zal zijn. Wanneer je goed van start gaat met je leefstijlverandering en resultaat boekt op de weegschaal, je kleren losser gaan zitten en je je fitter voelt, zorgt dit er wel voor dat je gemotiveerd blijft en het helpt je om je leefstijl definitief te veranderen.

Niet denken, maar doen

Zet dus de eerste stap. Maak ruimte in je agenda om te bewegen en te sporten. Haal die gezonde producten in huis en doe alle verleidingen de deur uit. Onderzoek welke belemmeringen je tegenhouden om voor jezelf en jouw gezondheid te kiezen. Vindt je het lastig om die stap te zetten? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen.

 

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EEN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE(RE) LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.