KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
okt 31, 2014

ZORG JIJ GOED VOOR JEZELF?

Voor veel van ons vrouwen en zeker voor moeders is het vaak heel moeilijk om goed voor onszelf te zorgen. Je zou wellicht denken dat het heel simpel is. Toch moet ik cliënten vaak uitleggen dat het heel belangrijk is om voor jezelf te zorgen. Dat wil zeggen: elke dag weer je lichaam, je stemming, je mindset en je gezondheid in vorm houden zodat je elke dag de beste versie van jezelf kunt zijn.

De ander eerst

Voor velen is het moeilijk om hun eigen belang voorop te stellen. Ze denken eerder aan anderen dan aan zichzelf. Vooral moeders besteden veel tijd aan hun kinderen, proberen hun partner het naar de zin te maken, willen de beste zijn op hun werk en willen bij voorkeur ook nog een hele leuke en attente vriendin zijn. Heel veel ballen om in de lucht te houden, waardoor zij vaak zichzelf vergeten. Ondertussen dragen ze de boodschap uit naar de ander dat dit heel normaal is, waardoor die anderen te veel van hen blijven verwachten en ook vragen. Het heeft vaak tot gevolg dat deze vrouwen  moe, humeurig, boos en te zwaar  zijn of worden.

Jij op de eerste plaats
TIJD VOOR ONTSPANNING

TIJD VOOR ONTSPANNING

Wanneer je echter goed voor jezelf zorgt, kun je uiteindelijk ook beter voor anderen zorgen. Als jij jezelf eerste prioriteit maakt, betekent dat niet dat je een slechte moeder, partner, vriendin, dochter of werknemer maakt. Juist niet! Want je zult je niet langer moe, boos, verdrietig en futloos voelen maar juist fit, energiek en tevreden. Door tijd te maken voor jezelf en te doen wat jij leuk vindt ga jij je namelijk vanzelf beter voelen en krijg je uiteindelijk ook meer energie om beter te gaan eten en meer te bewegen!

Maak tijd voor jezelf

Hieronder wat tips die je kunnen helpen:

  1. Doe elke week minstens één keer iets wat jij echt leuk vindt
  2. Maak een paar keer per week tijd om te sporten
  3. Plan elke maand een date met je partner, maak tijd voor elkaar
  4. Trakteer jezelf op iets wat je heel graag wilt hebben
  5. Ga eens zonder kinderen een weekendje weg

 

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EEN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE(RE) LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.