KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
jul 29, 2014

HET PERFECTE LICHAAM BESTAAT NIET

Perfect bestaat niet en zeker het perfecte lichaam niet. En wanneer iemand in andermans ogen het perfecte lichaam blijkt te hebben, denkt diegene daar zelf heel anders over. Hoe zit dat met jou? Ben jij tevreden met je lichaam en hoe jij eruit ziet? Of kijk je in de spiegel en zie je altijd wel iets wat je wilt veranderen? Ik heb inmiddels ontdekt dat het streven naar perfectie onmogelijk is. Voor jou misschien al lang bekend, toch is het echt zo. Een perfect lichaam en ideaal gewicht is niet wat mijn geluk bepaald. Het gaat er veel meer om dat ik me fit, energiek en lekker in mijn lichaam voel.

lichaam

Heb je een negatief zelfbeeld?

Onderdeel van gezonde leefstijl is dat we tevreden zijn met onszelf. Wanneer we zeer kritisch zijn naar onszelf, werken deze negatieve gedachten door op ons lichaam. Deze mentale “voeding” is slecht voor je gezondheid. Het werkt belastend voor je lichaam en het kost vaak veel energie.  Stress is namelijk schadelijk voor je lijf. Het is bekend dat het bijdraagt aan de ontwikkeling van allerlei chronische ziekten. Een tevreden en ontspannen mens blijft dus makkelijker gezond en fit. Toch kampen veel vrouwen met een negatief zelfbeeld.

Vrouwen zijn ontzettend kritisch over hun lichaam

Ik heb het idee dat wij vrouwen heel kritisch zijn op onszelf en op elkaar. Je doet het niet snel goed. Wanneer je heel slank bent, krijg je wellicht opmerkingen dat je wel wat meer mag eten. Ben je te dik, zie je wellicht nietsverhullende blikken wanneer jij iets ongezonds in je mond stopt. Wat doen we onszelf en elkaar aan? Laten we elkaar helpen door onze opmerkingen en blikken voor ons te houden en die ander te laten weten dat ze perfect is zoals ze is. Hoe hoog of laag haar gewicht ook is.

Kunst van het tevreden zijn

Laat je niet wijs maken dat jij jezelf zou moeten veranderen. Kijk in de spiegel en ben blij met wie je bent. Stop met het vergelijken met anderen, zeker jouw “slechte eigenschappen” met de “beste eigenschappen” van die ander. Je leeft in de echte en niet in een gephotoshopte wereld. Rimpels, putjes en striae horen bij jou als mooie vrouw. Wees aardig voor en over je zelf. Wanneer jij goed over jezelf denkt, zul je ook goed voor je lichaam zorgen. Geef het de juiste voeding. Kom in beweging. Doe dingen die jij leuk vindt. Werk aan je zelfvertrouwen. Schenk aandacht aan datgeen wat voor jouw belangrijk is. Jij bent het waard. Jij verdient het om in een fit en gezond lichaam te leven. En onthoudt: miss perfect bestaat niet. Vindt de juiste balans. Ook al eet je nog zo gezond en beweeg je voldoende, wanneer je continue ontevreden bent over jezelf en jouw leven dan staat dit optimale tevredenheid en dus ook gezondheid in de weg. Be happy with who you are.

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN GELUKKIG GEWICHT EN ENERGIEK LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.