KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
sep 20, 2014

JE MAG ALLES ETEN OOK ALS JE GEWICHT WILT VERLIEZEN

Misschien denk je nog steeds dat een fit en slank leven gelijk staat aan niet lekker eten en dat je over een ijzeren wilskracht moet beschikken om altijd nee te zeggen tegen de verleidingen die je tegenkomt. Toch is dat helemaal niet nodig. Je kunt namelijk prima afvallen en gezond en fit worden met de regel dat je alles mag eten. Verboden en discipline horen thuis in het dieet-denken, en dat houdt inderdaad geen mens uiteindelijk vol. Je mag dus alles eten, maar niet ALTIJD alles. Gezond leven betekent juist jezelf blijven verwennen met de kleine extraatjes waar jij zo van geniet.

FAVORIET SNOEP?

FAVORIET SNOEP?

90/10

Voor alles waarmee je resultaten wilt behalen geldt dat het belangrijk is wat je 90 procent van de tijd doet en niet waar je 10 procent van je tijd in steekt. Datzelfde geldt voor afvallen en een ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Wanneer je gewicht wilt verliezen, kun je 90 procent van de tijd kiezen voor echte voeding en 10 procent voor genotsmiddelen. Is afvallen niet jou hoofddoel, maar wil je jouw gezondheid verbeteren dan volstaat ook de verhouding 80/20. Als je voor 90 procent echte voeding kiest, heeft je lichaam alles in huis om de 10 procent genotsmiddelen efficiënt te verwerken.

Andere (ver)houding

Als je echt je leefstijl wilt veranderen, dan gaat het erom dat jij een andere (ver)houding krijgt met en tegenover voeding. Je hebt zelf de keuze en je leert genieten van al die lekkere gezonde voeding die zo’n verschrikkelijk divers aanbod aan smaken te bieden heeft. Maar daarnaast kun je ook blijven genieten van jouw favoriete genotsmiddelen.  Je geeft jezelf voortaan mentale toestemming om deze middelen te eten om jezelf te verwennen of te feesten. Feesten en genieten horen namelijk bij het leven en de genotsmiddelen zijn daarvoor uitgevonden. Ze hebben niet voor niets zeer uitgesproken smaken (heel zoet, zout of vet).  Wat jij eerder voor jouw misschien als een zonde voelde, wordt nu bewust genieten van die dingen die jij persoonlijk heel erg lekker vindt, maar die niet direct een meerwaarde hebben voor jouw gezondheid. Bij deze genotsmiddelen kun je denken aan: bier, wijn, chips, bonbons, ijs of een stuk taart van je favoriete bakker. Niet de hoeveelheid calorieën bepalen jouw keuze, maar jouw genotsscore geeft de doorslag.

 Kies je favorieten
HAMBURGER LIEFHEBBER?

HAMBURGER LIEFHEBBER?

Om optimaal te kunnen genieten, is het daarom belangrijk om jouw favoriete genotsmiddelen op   een rijtje te zetten. Want wanneer je weet dat je slagroomtaart helemaal niet zo lekker vind, laat je die taart gemakkelijker staan. Of als je niet echt van drop houdt, kom je niet zo snel meer in de verleiding om een handje uit de snoep-pot op je werk te nemen. Een top-tienlijstje helpt je in deze huidige maatschappij ook om een onderscheid te maken tussen echte voeding en genotsmiddelen. De huidige voedingsindustrie doet ons namelijk geloven dat wat in de schappen ligt voeding is, terwijl het eigenlijk gewoon genotsmiddelen zijn. Denk hier aan pizza’s, wit brood, croissants, cornflakes, ontbijtkoek. Dit zijn namelijk producten die geen enkele voedingswaarde voor jouw lichaam hebben. Zijn dit jouw favorieten? Zet ze dan op jouw lijstje genotsmiddelen. Bovenaan in mijn top tien staan chips, frietjes, bier, wijn, kaasjes, slagroom en pizza. Ik heb zelf gemerkt dat hoe bewuster ik word en hoe gezonder ik eet, hoe kieskeuriger ik geworden ben. Ook jij zult dat merken wanneer je kiest voor deze gezonde leefstijl. Hoe fitter en gezonder jij je voelt, hoe minder jij zult kiezen voor voeding die te vet, te zoet of te zout is en jouw ingewanden heel erg belast en je lichaam ziek maakt. Wat staat er in jouw top 10?

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EEN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE(RE) LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.