KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
jul 29, 2014

ONTDEK DE KRACHT VAN KINDERLIJKE ENERGIE

“In iedere vrouw zit een kind verborgen dat wil spelen”. Door kleine kinderen te observeren kun je de geheimen van overvloedige energie ontdekken. De meeste kenmerken van het hoge energie gedrag van kinderen kunnen ook door volwassen vrouwen gebruikt worden om je energie te doen toenemen.

kinderlijke energie

Laat je jeugdige energie weer stromen

Ook bij ons als volwassenen zorgt o.a. lichamelijk actief zijn, dromen en fantaseren, geloven in het onmogelijk, rusten als het nodig is, voor meer energie. Je kunt je energie laten toenemen door deze jeugdige kenmerken aan uw leven toe te voegen en plezier-remmende boodschappen als ‘doe niet zo raar’, “word eens volwassen’ te negeren. Ga ook op zoek naar plezierige dingen die uw als kind gemist heeft en nu nog graag zou willen doen. Wedden dat je er blij en energieker van wordt!

Observeer kleine kinderen

Ontdek de geheimen van overvloedige energie. Bekijk kleine kinderen en zie wat ze doen.

Kleine kinderen:

 1. zoeken alleen naar dingen die leuk zijn om te doen;
 2. springen van de ene naar de andere interesse, staan zichzelf toe te stoppen met een activiteit als ze zich vervelen of meer interesse hebben voor iets anders;
 3. zijn nieuwsgierig en gewoonlijk benieuwd om van alles te proberen;
 4. glimlachen en lachen veel;
 5. uiten en ervaren vrijelijk hun emoties;
 6. zijn lichamelijk actief;
 7. zijn creatief en innovatief;
 8. zijn lichamelijk en mentaal voortdurend aan het groeien
 9. nemen voortdurend risico’s, dat wil zeggen, ze zijn niet bang om iets te proberen waar ze niet goed in zijn en zijn niet bang om te falen;
 10. rusten als hun lichaam dat aangeeft (en als ze hun slaapje weigeren, worden ze vervelend en kunnen zich minder goed concentreren);
 11. leren enthousiast;
 12. dromen en fantaseren;
 13. geloven in het onmogelijke;
 14. maken zich gewoonlijk geen zorgen of voelen zich niet schuldig;
 15. hebben passie voor veel dingen.

Al deze gedragingen veranderen de chemische samenstelling in de hersenen, wat voor meer energie zorgt! Probeer meer van deze elementen aan je leven toe te voegen en je zult zien dat ook jij meer energie krijgt.

OEFENING

Je kunt een plan maken om de overvloedige energie van kinderen opnieuw te creëren. Begin met het maken van een lijst met dingen die u het leukst vond om te doen als kind, zoals:

 • een hut bouwen
 • met poppen spelen
 • thee-partijtjes organiseren
 • in het zand spelen
 • verkleden
 • vlinders en kikkers vangen
 • verstoppertje spelen
 • wat nog meer?

Stel je daarna de vraag welke dingen je graag als kind gedaan had, maar geen kans toe hebt gekregen? Mochten bijvoorbeeld andere kinderen op dansles en u niet. Wat houdt je tegen om het nu alsnog te doen als dat iets is wat je nu nog heel plezierig lijkt om te doen. Pas op dat u zich niet laat tegenhouden door “oude” boodschappen van volwassen, zoals “Wat zullen de buren wel niet denken”, “Begin nergens aan wat je niet afmaakt”, “Als je iets doet moet je het goed doen”. Vind je het moeilijk om deze oude boodschappen te negeren, ga dan op zoek naar een speelkameraadje. Een vriendin die het leuk vind om samen met jou de kinderlijke energie weer te laten stromen en te ontdekken hoe leuk spelen is. Veel plezier!

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN GELUKKIG GEWICHT EN ENERGIEK LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.