KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
okt 27, 2014

DE JUISTE MINDSET VOOR GEWICHTSVERLIES

Blijvend gewicht verliezen betekent dat je elke dag bewust kiest om het oude los te laten. Oude kwesties, oude schuldgevoelens en oude patronen. Bijna iedereen weet namelijk wel in theorie hoe je gezond moet eten en leven, maar het is veel eenvoudiger gezegd dan gedaan. Je gezin, je baan, je drukke sociale leven zorgen er vaak voor dat gezond eten en bewegen na een tijdje weer naar de achtergrond verdwijnen.

Dagelijkse keuzes

Het zijn juist echter deze dagelijkse keuzes voor de juiste voeding en het in beweging blijven die ervoor zorgen of je gewicht kwijtraakt. Een dieet of een paar bootcamps hebben op korte termijn wellicht wat effect op je lichaam en geest. Maar tenzij gezond eten en sportief bezig zijn een manier van leven zijn geworden, in plaats van een tijdelijke bevlieging, zul je telkens weer op je oude patroon en gewicht uitkomen. images1F4FOKKU

Intrinsieke motivatie

Maar krijg je dat nu voor elkaar, die echte leefstijlverandering, vraag jij je wellicht af? Elke keuze die jij maakt over je voeding en hoeveel je beweegt, bepaalt hoe je eruit ziet en hoe fit jij je voelt. Je lichaam verzorgen met goede voeding van hoge kwaliteit en veel beweging moet een gewoonte worden. De motivatie om die gewoonte op te bouwen en vast te houden moet van binnenuit komen. Alleen dan lukt het jou om die keuzes te maken en die dingen te doen die er elke dag weer voor zorgen dat jij het beste uit je lichaam haalt.

Hoe sta ik er voor?

Om te komen waar je wilt zijn is het belangrijk om eerst te kijken wat je er nu mee doet. Bekijk jezelf eens in de spiegel en zie waar jij niet goed voor je lichaam hebt gezorgd. Moet jij voor jezelf toegeven dat je je niet honderd procent fit en energiek voelt? Sta stil bij het feit hoeveel prettiger jij je zou voelen als je fitter of minder zwaar zou zijn. Je kunt dit bereiken door elke dag goed voor jezelf en jouw lichaam te zorgen.

Start NU!

Goed nieuws. Jij hebt een keuze. Als jij echt wilt veranderen, dan┬ákun je daar NU mee beginnen. Bedenk voor jezelf wat jij het makkelijkst kunt veranderen en wat voor jou het belangrijkst is! Eet je teveel fastfood? Wil je heel graag meer groenten eten? Drink je water of frisdrank vol suiker? Zit je de hele dag achter de pc en ‘s avonds ook nog voor de televisie? Verander datgeen wat voor jou makkelijk toepasbaar is en je zult zien dat jij je anders zult gaan voelen.

 
WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EEN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE(RE) LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.