KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669

Extreem obees voorgoed verleden tijd

Jarenlang had ik ernstig overgewicht, volgens de norm was ik "extreem obees". Al vanaf mijn vroege kindertijd hoorde ik in de categorie ‘stevig’ en later ‘dik’. Sinds mijn puberteit bestond het getal op de weegschaal uit drie cijfers. Zo lang als ik me kan herinneren zat ik nooit echt ‘lekker in mijn vel”. Ik schaamde me voor mezelf en mijn lichaam. Op mijn hoogtepunt qua gewicht, de weegschaal gaf meer dan 130 kilo aan, besloot ik dat het tijd was voor verandering. Ik wilde het echt niet meer. Ik was mijn dikke lijf en de chronische hoofdpijn en migraine spuugzat. Ik ben met mezelf aan de slag gegaan en heb mijn gedrags- en gedachtenpatronen onderzocht en aangepakt om zo een leven te gaan leiden wat mij letterlijk en figuurlijk lichter heeft gemaakt.

Als gevolg van mijn gewijzigde leefpatroon:

  • ben ik 50 kilo lichter
  • heb ik geen chronische hoofdpijn meer
  • heb ik veel meer energie (van suiker wordt je moe)
  • slaap ik veel beter
  • heb ik minder trek in snacken
  • is mijn concentratievermogen verhoogd
  • is mijn vetpercentage omlaag en mijn spiermassa omhoog
  • heb ik veel minder spierpijn
Het is echt een nieuwe levenswijze geworden. Het is geen kwestie van “volhouden” omdat ik voor mijn gevoel mezelf niets hoef te ontzeggen. Ik voel me er heel goed bij. Ik heb een gezond gewicht bereikt wat bij mij past en mij gelukkig maakt. Deze ervaring, dit resultaat en het goede gevoel gun ik andere vrouwen ook.
Suzanne Vosters

"Het is mijn echte passie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen een blijvend gezond gewicht te bereiken waar ze helemaal happy mee zijn!"


Mijn weg naar een gelukkig gewicht
Met vallen en opstaan heb ik het pad naar een gezond lichaam en gelukkig gewicht bewandeld. Ik besloot hulp te zoeken, ik wist dat ik het niet alleen kon. Met behulp van een gewichtsconsulente heb ik de eerste stap gezet.

Ik nam mijn voedingspatroon onder de loep, kwam weer in beweging en onderzocht mijn relatie met eten en met mezelf. Ik kwam erachter waar ik letterlijk naar ‘hongerde’ en welke leegtes ik met voedsel vulde. Maar ook welke ballast ik verhuld in extra kilo's aan mijn lijf met me meedroeg. Het werkte, ik viel behoorlijk af. In 2011 raakte ik voor de eerste keer zwanger en kwam weer 20 van de 25 verloren kilo’s aan.

Na de geboorte van mijn oudste zoon in 2012 wist ik echter heel zeker dat ik de weg naar beneden (qua kilo’s) en de weg naar boven (betere gezondheid) weer wilde inzetten. Het werd mijn doel om een fitte en gezonde moeder te zijn. Ik verdiepte mij echt in gezonde voeding en de relatie tussen voeding en gezondheid. Zo ontstond mijn nieuwe eet- en leefpatroon waarin ik zo puur mogelijk eet en leef.

Daarnaast ging ik meer bewegen. Dat startte simpel met vaker de fiets pakken en wandelen. Ook begon ik met zwemmen. Inmiddels werk ik ook als fitnesscoach. Iets wat voorheen met al mijn overgewicht echt onmogelijk was. Ik heb mijn grenzen verlegd en mijn lichaam uitgedaagd en zo sterker gemaakt.

Toen ik eenmaal zelf begon te geloven dat ik het waard ben om een gezond en fit lichaam te hebben, daalden ook de kilo’s op de weegschaal. Je lichaam gaat voor je werken als je het geeft wat het nodig heeft, de juiste fysieke én mentale voeding.

Inmiddels ben ik moeder van twee jongens. Mijn jongste is begin 2016 geboren. De zwangerschapskilo's zijn door mijn gezonde leefstijl verdwenen. Ik heb weer een gezond gewicht waarbij ik me happy voel!
Mijn opleiding en ervaring
Opleiding


Ik heb de opleiding tot Academisch Coach en Counsellor gevolgd aan de Academie voor Counselling & Coaching (ACC). Als leefstijlcoach heb ik allerlei tools en instrumenten tot mijn beschikking om gedragsverandering bij mijn cliënten mogelijk te maken. Ook heb ik de opleiding Voedingsdeskundige bij CIVAS succesvol afgerond om mijn cliënten duidelijke en op de persoon afgestemde voedingsadviezen te kunnen geven.
Ervaring


Verandering begint met het zetten van de 1e stap. Als counsellor en coach begeleid ik nu vrouwen op weg naar een gewicht waar zij zich happy bij voelen. Mijn eigen ervaringen in mijn ontdekkingstocht naar een gezond gewicht en fit lichaam gebruik ik tijdens de begeleiding van mijn cliënten. Ik geloof in wat ik doe omdat ik zelf elke dag weer mag ervaren wat gezonde voeding fysiek en mentaal met mij en anderen doet.

Mijn persoonlijke leven
Ik ben een Haagse met een zachte G. Naast mijn bedrijf zorg ik samen met mijn vriend met veel liefde voor onze twee zoontjes.

Ik duik graag de keuken in om voor mijn gezin of gasten te koken. Ik dans regelmatig door mijn woonkamer op allerlei soorten muziek van harde rock, salsa tot hollandse hits. Je vind me regelmatig op het strand en ik werk me in het zweet achter de kinderwagen of als fitnesscoach in de sportschool.

Omdat ik graag deze wereld een klein beetje mooier wil maken en ieder kind een liefdevolle familie gun, doneer ik elke maand aan SOSkinderen.

Extreem obees en veel chronische pijn

Op een gezond gewicht en vol energie!


Wil je meer info?