KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
jul 29, 2014

PAK VAKER DE TRAP!

Een simpele manier om meer beweging aan je leven toe te voegen, is om vaker de trap te nemen. Het is snel en makkelijk in te voegen in je leven, vrijwel iedereen heeft wel een trap in zijn nabije omgeving. Is het niet in je huis, danwel in de portiek van je flatgebouw of op het werk. Het levert meteen gezondheidswinst op, want met traplopen verbeter je zowel je conditie als je spierkracht. Twee vliegen in één klap, dus neem voortaan de trap!

trap lopen

De trap pakken werkt preventief voor diabetes

Inactieve mensen kunnen met het vaker nemen van de trap al heel snel winst behalen. Traplopen is namelijk een combinatie van kracht en duurtraining. Door trap te lopen vergroot je je uithoudingsvermogen én je spierkracht. Je traint met traplopen de quadriceps, de spieren aan de voorzijde van je dijen. Dat is een van de grootste spiergroepen in het menselijk lichaam. De spieren zijn het belangrijkste orgaan voor een goede suikerhuishouding. Hoe meer actieve spiermassa je hebt, hoe gevoeliger je reageert op insuline. Dus zo helpt traplopen om insulineresistentie én daarmee diabetes op afstand te houden.

Nog meer voordelen van traplopen

Verder bevorderen sterke spieren sterke botten, doordat ze met hun trekkracht de botten aanzetten om nieuw weefsel te blijven produceren.  Ook is het nog eens goed voor je brein en voor je hart, want dat wordt door het traplopen aan het pompen gezet. Kies dus liever voor de trap dan voor de lift op je werk of als je aan het winkelen bent. Meer bewegen hoeft niet moelijk te zijn. Daarom schreef ik nog meer simpele ideeën om meer beweging aan je dagelijks leven toe te voegenop.

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN GELUKKIG GEWICHT EN ZO OOK ENERGIEK LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL VOOR HET HELE GEZIN!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.