KopOp! Leefstijl- en gezondheidscoaching

06 - 55 323 669
mrt 25, 2015

KINDERTRAKTATIE: VOERTUIGENKOEKJES

Afgelopen week vierden wij de derde verjaardag van onze peuter. Wat hebben we er samen van genoten. In het weekend vierden we een feestje samen met de familie en bakte ik op verzoek van de peuter deze suikervrije appeltaart. Verjaardagen zijn er om gevierd te worden en daar hoort ook zeker lekkers bij. Deze boodschap wil ik mijn kinderen ook zeker meegeven. Daarom mocht mijn oudste deze voertuigenkoekjes trakteren. Het is belangrijk om kinderen goed om te leren gaan met snoep, koek, taart en andere genotsmiddelen. Daar schreef ik eerder dit artikel over.

Voertuigenkoekjes

Trakteren bij het kinderdagverblijf

Op zijn verjaardag ging hij naar de kinderopvang. Ook daar mocht hij daar zijn feestje vieren en daar hoort natuurlijk een traktatie bij. Omdat ik graag een verantwoorde lekkernij wilde meegeven koos ik ervoor om zelf aan de bak te gaan. Ik gebruikte het recept van deze spelt-zandkoekjes. Omdat mijn zoon helemaal weg is van voertuigen besloot ik dit als ‘thema’ te nemen. Om de koekjes uit te steken, gebruikte ik vormpjes van een auto, trein, bootje en vliegtuig.

Label maken

Hoe maakte ik de voertuigenkoekjes

Ik vond tot mijn blijdschap een mooi stickervel vol met mooie voertuigen bij de Action. Ik besloot de labels die ik al eerder kocht bij de Flying tiger te gebruiken. Samen met de mooie letter-stempels die ik ook daar haalde, maakte ik een label met de tekst “Hoera” aan de ene kant en aan de andere kant “Krijn, 3 jaar!”. In ieder zakje stopten we vier koekjes, deden er een mooi label en blauw lintje aan en klaar was het eindresultaat! Van de juf hoorden we dat de kindjes er heerlijk van gesmuld hadden. Dat horen we natuurlijk maar al te graag. Zo zie je maar dat ook koekjes gemaakt van pure ingrediënten kidsproof zijn.

Inspiratie vinden voor gezonde traktaties

 

Gezond trakteren hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn. Ook als je niet zo’n doe-het-zelf, knutsel-, freubelmama bent zijn er nog talloze andere leuke en gezonde traktaties te verzinnen. Op de websites gezondtrakteren.nl, gezond-trakteren.nl of gezonde-traktatie.nl kun je genoeg inspiratie vinden. Zelf heb ik bijvoorbeeld ook deze bananenbootjes overwogen. En mijn nichtje maakte mandarijnenvisjes voor de eerste verjaardag van haar kleine man.

120480035_f96bd89618_z (1)

Bron foto 4: Flickr

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR EEN FIT EN ENERGIEK LICHAAM EN LEVEN? SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE OPSTEKER, DE NIEUWSBRIEF VOL MET TIPS EN TRUCS VOOR EEN GEZONDE(RE) LEEFSTIJL!

Interessant? Deel dit bericht via: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.